EKONOMIKA PROFESIONÁLNÍCH FOTBALOVÝCH KLUBŮ A PROBLEMATIKA JEJICH OCEŇOVÁNÍ - Ščiklin, Alexandr, 1982-; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Krabec, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Pro ocenění profesionálních fotbalových klubů je zcela nezbytné pochopení a zohlednění specifických rysů sportovního odvětví. Pakliže jsme dobře obeznámeni s problematikou a máme k dispozici spolehlivé vstupní informace, určíme s přihlédnutím k účelu i konkrétní situaci vhodné oceňovací techniky. Jejich aplikací pak lze provést samotné ocenění. Spolehlivost získaných hodnot otestujeme jak srovnáním výsledků jednotlivých metod v rámci jednoho klubu, tak komparací mezi kluby navzájem. Pro účely této práce byly, i s ohledem na svůj statut a význam, vybrány kluby Manchester United FC a Arsenal FC. Zvolený postup má umožnit provedení spolehlivého ocenění zvolených týmů, jakož i vyvození obecných zásad a doporučení pro oceňování profesionálních fotbalových klubů s ohledem na specifika v jejich financování a ekonomickém fungování.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations