Nové trendy Svatojakubské poutní cesty - Pátková, Tereza; Netková, Jarmila; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se věnuje stávajícímu postavení Svatojakubské cesty a možnostem jejího vývoje. Popisuje aktuální stav současného náboženského cestovního ruchu, poutní tradice a náboženské turistiky. Analyzyje vývoj historie a současnoti Svatojakubské poutní cesty a její význam jako kulturní památky v Evropském kontextu. Charakterizuje moderního poutníka. Popisuje jednotlivé trasy a jejich postavení v rámci propojeného systému Svatojakubských cest. Analyzuje současné trendy v pojetí Svatojakubské poutě z hlediska způsobu dopravy, motivů k absolvování cesty a demografických charakteristik poutníků. Sleduje změny a tendence v průběhu posledních let, vzájemné propojování jednotlivých tras napříč Evropou, význam využití marketingových nástrojů při propagaci cesty a propojení s moderními technologiemi.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses