Mezinárodní rating a jeho využití pro veřejný sektor - Beníšek, Stanislav (2011)
V této práci se autor zaměřuje na využití mezinárodního kreditního ratingu veřejným sektorem a to především tou jeho částí, která se nachází pod centrální úrovní veřejné správy. Autor především zkoumá jak dalece je kreditní rating tímto sektorem využíván, jakou funkci mu subjekty v tomto sektoru přisuzují, jaké motivy je k jeho využití vedou a jestli se tyto motivy významně liší od typického chápání kreditního ratingu jakožto nástroje zlepšujícího přístup ke kapitálu.