Vliv struktury a diverzity správních orgánů na výsledek primární emise akcií - Kubíček, Aleš; Malý, Milan, 1936-; Hučka, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato disertační práce vznikla s cílem rozšířit dosavadní poznání v oblasti správy společností v regionu střední Evropy. Konkrétně se zaměřuje na společnosti vstupující na veřejný trh a zkoumá, zda struktura a diverzita správních orgánů má vliv na úspěšnost veřejné primární emise akcií. Práce je strukturována do několika částí, kdy je nejprve představena teorie správy společností a teorie signálů objasňující potenciální vliv charakteristik správních orgánů na výsledek primární emise. Následuje rozsáhlá literární rešerše rozebírající jednotlivé vybrané proměnné s přihlédnutím k specifikům, jaké obnáší primární emise akcií. V analytické části práce jsou metodami statistické analýzy verifikovány stanovené hypotézy a diskutovány výsledky se zjištěním dosavadního poznání problematiky.
Vedoucí práce: Milan Malý
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations