Analýza vlivu otevřenosti zadávacího řízení na konečnou cenu veřejných zakázek - Slabová, Veronika; Ochrana, František, 1952-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vlivu otevřenosti veřejného řízení na konečnou cenu veřejné zakázky. Otevřenost veřejné soutěže je prezentována počtem podaných nabídek k veřejné zakázce a je poměřován s mírou úspory, tj. poměrem konečné ceny zakázky vůči její předpokládané hodnotě. Analýza je provedena na datovém souboru veřejných zakázek na stavební práce, zadaných v roce 2013, který čítal 5065 zakázek. Pomocí deskriptivní statistiky, korelační a regresní analýzy byl prokázán negativní vztah mezi změnou ceny a počtem nabídek zakázky, konkrétně s každou přidanou nabídkou dojde ke snížení ceny o 2,36% při použití lineárního regresního modelu. V závěru práce jsou na základě zjištěných skutečností uvedena doporučení pro praxi.
Vedoucí práce: František Ochrana
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses