Využití portfolio analýzy v cestovním ruchu - Pichová, Michaela; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Havlová, Lenka (2014)
Bakalářská práce se zabývá portfolio modely a jejich aplikací v cestovním ruchu. Jejím cílem je zhodnocení použitelnosti vybraných modelů na úrovni konkrétní turistické destinace -- města Liberec. Bakalářská práce využívá, tři portfolio modely pro zkoumání nosných turistických produktů města (hlavních atraktivit). Tyto modely přebírá z klasického business prostředí a modifikuje je dle konkrétních podmínek zvolené destinace. S jejich pomocí hodnotí postavení produktů, dále srovnává výsledky modelů a doporučuje dílčí opatření směrem k destinačnímu managementu města. Na tomto základě pak provádí celkové zhodnocení použitelnosti zvolených modelů v reálných podmínkách turistické destinace. K tomu využívá jednotných kritérií a škál, kdy poukazuje na přednosti a slabiny portfolio modelů a volí model nejlépe využitelný
Vedoucí práce: Martin Luštický
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: cestovní ruch; management destinací; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; tourism; destination management; bachelor's theses