Regulace finančních trhů - Pokorný, Tomáš (2014)
Finanční trhy prošly v posledních 100 letech velmi dramatickým vývojem. Součástí vývoje byly mnohé pokusy tento vývoj regulovat, vesměs jako reakce na krize, ať už na kapitálovém trhu nebo v bankovnictví. Diplomová práce se snaží o deskripci tohoto vývoje amerického a evropského finančního trhu. Jádro práce tvoří rozbor příčin, průběhu a dopadů finanční krize, zhodnocení současné krize z hlediska funkčnosti systému regulace před vypuknutím finanční krize a zhodnocení návrhů a diskuze na zdokonalení regulace ve Spojených státech amerických a Evropské unii.