Regulace finančních trhů - Pokorný, Tomáš; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Zajíček, Miroslav, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Finanční trhy prošly v posledních 100 letech velmi dramatickým vývojem. Součástí vývoje byly mnohé pokusy tento vývoj regulovat, vesměs jako reakce na krize, ať už na kapitálovém trhu nebo v bankovnictví. Diplomová práce se snaží o deskripci tohoto vývoje amerického a evropského finančního trhu. Jádro práce tvoří rozbor příčin, průběhu a dopadů finanční krize, zhodnocení současné krize z hlediska funkčnosti systému regulace před vypuknutím finanční krize a zhodnocení návrhů a diskuze na zdokonalení regulace ve Spojených státech amerických a Evropské unii.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses