Efekt konkurence na trhu osobní železniční dopravy v České republice - Švarc, Jiří; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Za účelem reformy monopolní struktury železničního sektoru došlo v České republice k oddělení železničního provozu od železniční infrastruktury. Současná intenzita konkurence v segmentu osobní železniční dopravy zůstává i přes uvedenou organizační reformu značně limitovaná a na zajišťování provozu veřejné železniční dopravy jsou kladeny vysoké dotační požadavky. Diplomová práce se v rámci analýzy financování osobní železniční dopravy pokouší odhalit příčiny vysokých dotačních nároků a kvantifikovat potenciální úspory veřejných prostředků poskytovaných na provoz dálkové osobní železniční dopravy.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses