Koordinace hospodářských politik EU se zaměřením na země Visegrádské skupiny - Dvořák, Pavel; Bič, Josef; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá procesem koordinace hospodářských politik Evropské unie na příkladu zemí Visegrádské skupiny. Úvodní kapitola charakterizuje vývoj koordinace hospodářských politik, rozebírá klíčové právní dokumenty, které nejvíce ovlivnily podobu koordinačního procesu, a posuzuje význam koordinace pro evropskou integraci. Druhá kapitola se zaměřuje na nejaktuálnější změny v legislativě spojené s koordinací hospodářských politik. Poslední kapitola popisuje vliv nejzásadnějších nástrojů koordinace na země Visegrádské skupiny. Posuzuje míru odlišnosti zapojení Slovenska do procesu koordinace, jako jediného státu ze skupiny, který přijal euro. Hodnotí vliv krize na koordinační vývoj a lehce se dotýká otázky budoucího přijetí eura v zemích Visegrádské skupiny, které stále používají národní měnu.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses