Open source nástroje hromadné správy linuxových serverů - Dočekal, Michal (2013)
Cílem této diplomové práce je popsat a porovnat zvolené open source nástroje na hromadnou správu linuxových serverů. V první části jsou nástroje popsány, včetně jejich principů a vnitřní architektury. V další části pak následuje porovnání zvolených nástrojů dle několika skupin kritérií. Hlavním přínosem práce je porovnání nástrojů tohoto typu. Zvolenou metodou dosažení cíle je rešerše i vlastní praktické otestování nástrojů.