Rozvojové krajiny a ich prístup k politike boja proti klimatickým zmenám - Hatalová, Michaela; Bič, Josef; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Predkladaná diplomová práca analyzuje prístup a postavenie rozvojových krajín v medzinárodnej politike boja proti klimatickým zmenám, zameriavajúc sa na jednotlivé skupiny rozvojových krajín. Prvá kapitola vysvetľuje opodstatnenie a vývoj medzinárodnej klimatickej politiky, spolu s potrebou zapojenia rozvojových krajín. Druhá kapitola poskytuje teoretický prístup posudzovania záväzkov v rámci medzinárodnej klimatickej politiky na základe princípu spravodlivosti a zasadenie klimatickej politiky do konceptu trvalo udržateľného rozvoja. Kľúčovou časťou je analýza postavenia jednotlivých rozvojových krajín. Tretia kapitola prezentuje prípadovú štúdiu Číny.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses