Vybrané aspekty vzdelávania pre cestovný ruch - Soušková, Silvia (2014)
Táto diplomová práca si kladie za cieľ zhodnotiť súčasný stav poskytovania odbornej praxe na školách cestovného ruchu v Českej republike a v Holandsku. Medzi 42 vysokými a vyššími odbornými školami cestovného ruchu v oboch krajinách bol realizovaný dotazníkový prieskum. Prostredníctvom neho boli tieto školy a študenti požiadaní o zhodnotenie odborných praxí. Výsledky prieskumu viedli k sformulovaniu niekoľkých odporučení pre zlepšenie kvality odbornej praxe.