Produkce a využití energetické biomasy v oblasti Lišova - podnikatelský plán - Antonnová, Romana; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Tripes, Stanislav (2014)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu pro produkci rychle rostoucích dřevin na zemědělské půdě. Cílem práce je vytvoření konkrétního podnikatelského plánu na produkci biomasy za účelem zajištění zdroje pro výrobu tepla ve městě Lišov. Praktická část stručně představí společnost a nastíní její cíle. Důraz je kladen na pečlivou analýzu mikroprostředí, představení produktu zákazníkovi a způsobu produkce a distribuce. Je navrhnuto konkrétní rozmístění porostu a jsou zohledněny krajinné a ekonomické náležitosti. Dále je zpracována ekonomická náročnost projektu a na základě výzkumu trhu je zhodnoceno, zda navrhované řešení je reálné. Výsledkem finančního hodnocení je vyjádření finančních dopadů a způsobů financování v podobě běžných finančních výkazů v prvních letech podnikání. Vedlejším efektem realizovaného záměru je zlepšení životního prostředí v obci, zvýšení ekologické stability krajiny včetně stabilizace odtokových poměrů a zlepšení krajinného rázu
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: podnikatelské projekty; alternativní energetické zdroje; rychle rostoucí dřeviny; biomasa; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business planning; alternative energy sources; fast growing woody plants; biomass; master's theses