Dopady finanční krize na vybrané segmenty ekonomiky ČR a na státní rozpočet - Kučerová, Alena; Ochrana, František, 1952-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zaobírá problematikou celosvětové finanční krize a jejími dopady na Českou republiku od roku 2007 s podrobnějším zaměřením na období 2011 až 2013. Úvodní část práce je zaměřena na vymezení pojmu "finanční krize", na analýzu příčin jejího vzniku a také na dopady krize na celosvětové hospodářství a světové finanční trhy. V druhé části práce jsou hodnoceny dopady krize na reálnou ekonomiku České republiky z pohledu vybraných ukazatelů. Třetí část je věnována projevům krize v oblasti příjmů a výdajů státního rozpočtu, rozpočtového deficitu a vládního dluhu a také vliv krize na plnění maastrichtských konvergenčních kritérií. Závěr práce je věnován ekonometrickému modelování, jehož cílem je prokázat hypotézu, zda v práci analyzované vybrané ukazatele měly vliv na vývoj podílu vládního dluhu na HDP a podílu deficitu veřejných financí na HDP ve sledovaném období.
Vedoucí práce: František Ochrana
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses