Reklama ve zdravotnictví - Kašová, Eva; Střítecký, Rudolf, 1946-2018; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Lešetický, Ondřej (2014)
Předmětem této práce je přiblížit spojení reklamy a zdravotnictví. Každé z těchto témat mají své charakteristické zvláštnosti, které by sami o sobě vydaly na samostatnou práci. Největší rozpor vidím v tom, že reklama je primárně určena ke zvýšení zisků. Zdravotnictví na druhé straně zase v první řadě chrání zdraví lidí. Prolíná se tu rovina obchodní, a rovina etická. V druhé části podrobně rozeberu jednu reklamní kampaň na prevenci rakoviny tlustého střeva. Tu pak následně podrobím analýze od oborníků. Jak z toho vyšla? Zvýšila podvědomí veřejnosti o nutnosti ochrany před touto zákeřnou chorobou?
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: zdravotnictví; reklama a propagace; reklamní kampaně; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health service; advertising; advertising campaigns; master's theses