Analýza odchodu zákazníků prostřednictvím technik data miningu - Polejová, Michaela (2015)
Práce se zabývá problematikou predikce pravděpodobnosti odchodu zákazníka ke konkurenci. Tento jev je znám pod názvem churn. Náklady na získání nového zákazníka jsou zpravidla několikrát vyšší než náklady na udržení zákazníka stávajícího. Modelování churn představuje silný nástroj, s jehož pomocí je možné přesněji zacílit retenční aktivity. V práci je využit reálný dataset se zákaznickými údaji, nad kterým je vytvořen churn model za použití logistické regrese a rozhodovacího stromu. Na celý proces je aplikována metodika CRISP-DM. Na základě kritického zhodnocení průběhu procesu modelování a jeho výstupů jsou vyslovena doporučení pro další práci s modely a zlepšení jejich kvality