Globálni finančníá krize a měnová politika centrálních bank (příklad vybraných zemí) - Tomášková, Martina (2015)
Tato práce je zaměřena na analýzu dopadu měnově-politických opatření tří centrálních bank (Federálního rezervního systému, Bank of England a Bank of Japan) během finanční krize a posouzení jejich efektivnosti. První část je věnována teoretickému vymezení pojmů a vysvětlení základních mechanismů. Analytická část je již věnována rozboru jednotlivých opatření v kontextu nedávné finanční krize a jejich efektivnost je testována pomocí ekonometrické analýzy. Zkoumání je provedeno na časových řadách nejčastěji s měsíčními daty, testována jsou i zpožděná data a vztah je analyzován bilaterálně. Výsledky ekonometrické analýzy jsou poté okomentovány a na závěr i zhodnoceny.