Globálni finančníá krize a měnová politika centrálních bank (příklad vybraných zemí) - Tomášková, Martina; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato práce je zaměřena na analýzu dopadu měnově-politických opatření tří centrálních bank (Federálního rezervního systému, Bank of England a Bank of Japan) během finanční krize a posouzení jejich efektivnosti. První část je věnována teoretickému vymezení pojmů a vysvětlení základních mechanismů. Analytická část je již věnována rozboru jednotlivých opatření v kontextu nedávné finanční krize a jejich efektivnost je testována pomocí ekonometrické analýzy. Zkoumání je provedeno na časových řadách nejčastěji s měsíčními daty, testována jsou i zpožděná data a vztah je analyzován bilaterálně. Výsledky ekonometrické analýzy jsou poté okomentovány a na závěr i zhodnoceny.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses