Majetek v účetnictví vybrané obce - Fučík, Jan (2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou majetku ve vybrané obci. Práce je rozdělena na dvě části -- teoreticko-metodologickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány jednotlivé pojmy týkající se hospodaření obcí, reformy účetnictví a majetku obce. Dále je představen přístup k účtování o majetku v obci s návazností na reformu účetnictví státu. V praktické části je analyzováno hospodaření města, struktura majetku ve vybrané obci, zvolen postup odpisování a je uveden vztah mezi odpisováním a financováním nového majetku. Na konkrétních příkladech je v práci přiblíženo odpisování majetku. Nakonec této práce je zhodnocen celý postup a budou uvedeny doporučení a připomínky