Majetek v účetnictví vybrané obce - Fučík, Jan; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Machyán, Jan (2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou majetku ve vybrané obci. Práce je rozdělena na dvě části -- teoreticko-metodologickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány jednotlivé pojmy týkající se hospodaření obcí, reformy účetnictví a majetku obce. Dále je představen přístup k účtování o majetku v obci s návazností na reformu účetnictví státu. V praktické části je analyzováno hospodaření města, struktura majetku ve vybrané obci, zvolen postup odpisování a je uveden vztah mezi odpisováním a financováním nového majetku. Na konkrétních příkladech je v práci přiblíženo odpisování majetku. Nakonec této práce je zhodnocen celý postup a budou uvedeny doporučení a připomínky
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: obce; veřejné finance; majetek obcí; účetnictví; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; municipalities; public finance; municipal property; accounting; master's theses