Projektové řízení při založení mateřské školy se zaměřením na německý jazyk - Vlachová, Alena (2014)
Cílem diplomové práce je kriticky zhodnotit obtížnost jednotlivých kroků při založení mateřské školy se zaměřením na německý jazyk. Následně se podrobně zabývá otázkou, jaký má potenciál založení tohoto typu zařízení v Plzni. Hodnocení výše potenciálu je založeno na dotazníkovém šetření, které je zaměřeno na rodiny s malými dětmi v Plzni a jejich preference při umístění dítěte do předškolního zařízení. Výše potenciálu vyplývá také z kapitol evalujících stanovený harmonogram, finanční plán a očekávané naplnění kapacity školky. Teoretická část shrnuje geografický vývoj v České republice v posledních letech a věnuje se právní legislativě České republiky definující podmínky pro založení mateřské školy. Praktická část popisuje jednotlivé fáze projektu od prvotní myšlenky až po otevření mateřského zařízení včetně prvních dvou měsíců jejího provozu.