Dopady hospodářské krize na hospodaření obcí - Špringrová, Romana (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem hospodářské krize na hospodaření města Rtyně v Podkrkonoší. Práce je rozdělena na dvě části, to na část teoretickou a praktickou. Teoretická kapitola obsahuje charakteristiku obce, rozdělení příjmů a výdajů, strategie měst při fiskálním stresu. V praktické části práce se věnujeme analýze hospodaření města v letech 2009-2013. Tato kapitola obsahuje představení města, analýzu příjmů a výdajů ve sledovaném období, ukazatel zadluženosti. Cílem práce je zjistit, zda byl dopad hospodářské krize na město významný nebo nevýznamný. Dále nás zajímá, jak zareagovalo město na snížení příjmů plynoucích do rozpočtu města.