Analýza destinačních stakeholderů v Jihočeském kraji - Zaunmüllerová, Pavla (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku plánování rozvoje turismu v souvislosti s konceptem udržitelné konkurenční výhody, které je možné dosáhnout zapojením regionálních stakeholderů do fáze implementace strategie. Jejím cílem je zhodnocení způsobu spolupráce mezi regionální organizací destinačního managementu a destinačními stakeholdery při procesu implementace priorit Strategie rozvoje cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Diplomová práce využívá informací od zástupců organizace destinačního managementu a samotných regionálních aktérů k realizaci tzv. stakeholder analýzy. Destinační stakeholdery zkoumá z pohledu tří klíčových atributů, dále se zaměřuje na formy jejich zapojení do procesu plánování rozvoje cestovního ruchu a jejich zkušenosti s tímto procesem. Na tomto základě formuluje podklady pro opatření ke zlepšení současného stavu spolupráce s klíčovými regionálními stakeholdery