Analýza destinačních stakeholderů v Jihočeském kraji - Zaunmüllerová, Pavla; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976- (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku plánování rozvoje turismu v souvislosti s konceptem udržitelné konkurenční výhody, které je možné dosáhnout zapojením regionálních stakeholderů do fáze implementace strategie. Jejím cílem je zhodnocení způsobu spolupráce mezi regionální organizací destinačního managementu a destinačními stakeholdery při procesu implementace priorit Strategie rozvoje cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Diplomová práce využívá informací od zástupců organizace destinačního managementu a samotných regionálních aktérů k realizaci tzv. stakeholder analýzy. Destinační stakeholdery zkoumá z pohledu tří klíčových atributů, dále se zaměřuje na formy jejich zapojení do procesu plánování rozvoje cestovního ruchu a jejich zkušenosti s tímto procesem. Na tomto základě formuluje podklady pro opatření ke zlepšení současného stavu spolupráce s klíčovými regionálními stakeholdery
Vedoucí práce: Martin Luštický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: strategický management; cestovní ruch; management destinací; stakeholders; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; strategic planning; tourism; destination management; stakeholders; master's theses