Analýza vzájemných hospodářských vztahů ČR se Švýcarskem. - Machová, Jana (2013)
Práce je analýzou vzájemné ekonomické spolupráce mezi Českou republikou a Švýcarskem s přihlédnutím k možnému uplatnění českých subjektů na švýcarském trhu. Součástí je analýza Švýcarské ekonomiky, zahraničně-obchodní politiky ČR vůči Švýcarsku a vývoje a struktury ekonomické spolupráce daných zemí. Závěr práce obsahuje analýzu předpokládaného vývoje v teritoriu, SWOT analýzu z pohledu ČR a následně se zabývá možnostmi spolupráce mezi zeměmi a uplatněním českých subjektů na daném trhu.