Carry trade a jeho projevy na finančních trzích - Sadykova, Albina; Brůna, Karel, 1973-; Kučera, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou spekulační strategie carry trade. Carry trade operace je založena na porušení nekryté úrokové parity, proto teoretická část je zaměřena na tradiční teorie fundamentální analýzy. Dále tato práce se zabývá identifikací přítomnosti carry trade obchodů a zachycení jejich projevů na finančních trzích, ověření výnosnosti a atraktivnosti carry trade operací, analýzou podmínek pro carry trade operace na finančních trzích do úvěrové krize 2008 versus součastný vývoj. Důležitou části práce je také popis důsledků masivních carry trade obchodů a jejich efektů na měnový kurz a finanční prostředí.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses