Etika v podnikání - Chrastilová, Barbora (2014)
Tato práce se zabývá tématem Etika v podnikání a pojednává o důležitosti dodržování etických zásad. Cílem bakalářské práce je zaměřit se na aplikování etických pravidel v jedné z předních pojišťoven - České Pojišťovně a.s. Pro dosažení cíle práce bylo provedeno dotazníkové šetření mezi zaměstnanci České pojišťovny, na základě kterého bylo možné zjistit, do jaké míry jsou pracovníci s tímto kodexem seznámeni, zda ho dodržují, jestli se při své práci setkali s jeho porušováním a zda-li vědí jaké potrestání je čeká, v případě jeho nedodržení.