Vícepráce u stavebních zakázek v České republice a Německu - Uhlířová, Monika (2014)
Tato diplomová práce pojednává o problematice víceprací, tj. dodatků ke smlouvám na stavební zakázky. Hlavním cílem bylo komparovat právní úpravu víceprací v České republice a v Německu a zkoumat vliv obou legislativ na stavební praxi. Jsou zde řešeny příčiny víceprací a jejich oprávněnost, stejně jako jsou rozebrány důsledky nedokonalostí právních norem v obou zemích. Podrobně jsou rozebrány i méněpráce a otázka jejich započitatelnosti oproti vícepracím. Závěrem jsou shrnuta doporučení pro obě země na zdokonalení právní základny v této oblasti.