Optimalizace zdanění při převodu firmy mezi rodinnými příslušníky - Šlapáková, Hana; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce je zaměřena na generační obměnu v rodinném podniku. Informuje o vývoji, postavení a přednostech rodinných podniků v ČR a ve světě. Dále se zaměřuje na sociologické a daňové překážky spojené s procesem transformace podniku. Zkoumá dopady přímých daní na varianty předání podniku provozovaného na základě živnostenského oprávnění. Hlavními variantami jsou převod na s.r.o., svěřenský fond, darování a prodej. Teoretické poznatky jsou aplikovány na konkrétní případ převodu rodinného podniku mezi otcem a synem.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses