Stravovací služby poskytované v letecké dopravě - Chalupová, Adriana (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou provozu leteckého cateringu a analýzou jeho výkonů. Teoretická část obsahuje vysvětlení základních pojmů a zmiňuje nejdůležitější momenty v historii leteckého cateringu. Práce také objasňuje jednotlivé procesy provozu a porovnává cestovní třídy. Další nedílnou součástí je i pasáž věnující se bezpečnosti jídla a dílčím principům analýzy HACCP. Praktická část analyzuje provoz a nabídku letecké společnosti Emirates a hodnotí výsledky provedeného dotazníku, jehož cílem bylo zjistit pozici stravovacích služeb v zákaznickém rozhodování.