Predikce finančních časových řad metodami strojového učení - Bodis, Vojtěch (2014)
Diplomová práce se zabývá možnostmi využití metod strojového učení při predikci finančních časových řad. V úvodní části je souhrn současné publikované literatury na toto téma. Dále jsou zde popsány některé konkrétní algoritmy a problémy strojového učení. V analytické části jsou vybrané algoritmy aplikovány na časové řady jednotlivých titulů S&P100. Časové řady mají různou frekvenci. Cílem práce bylo prozkoumat možnosti aplikace metod strojového učení při predikci časových řad.