Predikce finančních časových řad metodami strojového učení - Bodis, Vojtěch; Málek, Jiří, 1953-; Fičura, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá možnostmi využití metod strojového učení při predikci finančních časových řad. V úvodní části je souhrn současné publikované literatury na toto téma. Dále jsou zde popsány některé konkrétní algoritmy a problémy strojového učení. V analytické části jsou vybrané algoritmy aplikovány na časové řady jednotlivých titulů S&P100. Časové řady mají různou frekvenci. Cílem práce bylo prozkoumat možnosti aplikace metod strojového učení při predikci časových řad.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses