Institut Umění – komunikační strategie v oblasti kulturní politiky - Kopecká, Tereza; Kubala, Ondřej; Šlajs, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Komunikace je běžnou součástí institucí veřejného sektoru. Strategické řízení komunikace tak, aby vedlo ke splnění definovaných cílů už však nikoli. Této hypotéze odpovídá i Institut umění, který komunikuje se svými cílovými skupinami velmi nekoncepčně. Neplánuje komunikační aktivity a nevyhodnocuje jejich úspěšnost i přes to, že jeho hlavním posláním je podpora a prezentace umění a kultury. Teoretická část práce se proto zabývá komunikací ve veřejném sektoru a jejími specifiky ve vztahu k PR. Na základě rešerší odborné literatury definuje formy PR. Ukazuje, jak pracovat s různými cílovými skupinami, jaké existují nástroje komunikace a na jakém základě se tvoří efektivní komunikační strategie. Praktická část práce, komunikační strategie konkrétního projektu výzkumné sekce Institutu umění, vychází ze strategické analýzy a komunikačního auditu a poskytuje tak komplexní pohled na Institut umění, prostředí, v němž působí, a ve kterém komunikuje.
Vedoucí práce: Ondřej Kubala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses