Význam a dopady obchodu s palmovým olejem a jeho deriváty na indonéskou ekonomiku - Malcharčík, Tomáš (2014)
Tato práce zkoumá dopady pěstování palmy olejné a obchodu s palmovým olejem na ekonomiku Indonésie, největšího producenta a exportéra palmového oleje na světě. Čtenář se seznámí s aktuální ekonomickou situací Indonésie, obchodem s palmovým olejem a jeho ekonomickými, sociálními a environmentálními dopady na Indonésii. V závěru autor nabízí přehled možných řešení negativních dopadů prostřednictvím certifikace palmového oleje, např. dle organizace Kulatý stůl o udržitelné produkci palmového oleje.