Význam a dopady obchodu s palmovým olejem a jeho deriváty na indonéskou ekonomiku - Malcharčík, Tomáš; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce zkoumá dopady pěstování palmy olejné a obchodu s palmovým olejem na ekonomiku Indonésie, největšího producenta a exportéra palmového oleje na světě. Čtenář se seznámí s aktuální ekonomickou situací Indonésie, obchodem s palmovým olejem a jeho ekonomickými, sociálními a environmentálními dopady na Indonésii. V závěru autor nabízí přehled možných řešení negativních dopadů prostřednictvím certifikace palmového oleje, např. dle organizace Kulatý stůl o udržitelné produkci palmového oleje.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses