Etické potenciály podniku - Vojtíšková, Tereza (2014)
Tato práce sleduje význam etiky v dnešním podnikatelském prostředí. Zkoumá, jaké je porozumění etickým principům a následně jejich implementace do podnikání. Zároveň kriticky hodnotí dopady etické perspektivy na příkladu konkrétní společnosti. Cílem práce je hodnocení etických potenciálů v podniku z pohledu studentky Vysoké školy ekonomické. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první části je představen náhled na etiku v dnešním hospodářském prostředí. Druhá část vychází z rozboru dalekosáhlého etického pochybení společnosti Siemens, které je dokresleno cíleným rozhovorem s ředitelkou oddělení etického podnikání dané společnosti Ing. Veronikou Sedlářovou a následně uvedením konkrétních příkladů nápravy z daného prostředí mezinárodní společnosti. Na základě shromážděných a zveřejněných faktů a informací jsou navrženy způsoby, jak začleňovat etiku do podnikatelského prostředí.