Etické potenciály podniku - Vojtíšková, Tereza; Kučera, Dušan; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce sleduje význam etiky v dnešním podnikatelském prostředí. Zkoumá, jaké je porozumění etickým principům a následně jejich implementace do podnikání. Zároveň kriticky hodnotí dopady etické perspektivy na příkladu konkrétní společnosti. Cílem práce je hodnocení etických potenciálů v podniku z pohledu studentky Vysoké školy ekonomické. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první části je představen náhled na etiku v dnešním hospodářském prostředí. Druhá část vychází z rozboru dalekosáhlého etického pochybení společnosti Siemens, které je dokresleno cíleným rozhovorem s ředitelkou oddělení etického podnikání dané společnosti Ing. Veronikou Sedlářovou a následně uvedením konkrétních příkladů nápravy z daného prostředí mezinárodní společnosti. Na základě shromážděných a zveřejněných faktů a informací jsou navrženy způsoby, jak začleňovat etiku do podnikatelského prostředí.
Vedoucí práce: Dušan Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses