Analýza vývoje daně z přidané hodnoty v České republice - Stárková, Hana; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Šimíček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem předkládané práce je analýza vývoje daně z přidané hodnoty od doby jejího zavedení po rok 2013. První část je zaměřena na teoretickou oblast daňové politiky a na vysvětlení základní terminologie týkající se daní obecně. V další části je popisován daňový systém České republiky. Stěžejní část práce tvoří poslední dvě kapitoly. První z nich, týkající se vývoje daňových sazeb, sumarizuje časový tok změn sazeb a s pomocí vybraných studií shrnuje, jaké mají tyto změny dopady na jednotlivé spotřebitele, na spotřebitelské ceny a na příjmy státu. Druhá kapitola se zaměřuje na problematiku daňových úniků, koncepci institucí zřízených pro boj s daňovými úniky a uvádí příklady významných daňových úniků, které byly v České republice odhaleny.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses