Úvod do problematiky hedge fondů - Burianová, Petra (2014)
Diplomová práce obecně pojednává o kolektivním investování a v jeho rámci se konkrétněji zaměřuje na problematiku tzv. hedge fondů. V teoretické části jsou popsány základní principy kolektivního investování, výhody a nevýhody s tím spojené a fondy kolektivního investování (podílové a investiční fondy). Stěžejní část je ale věnována hedge fondům, jejich vymezení, vzniku a vývoji, principu fungování a jednotlivým strategiím, které se v nich uplatňují. Praktická část je zaměřena na hedge fondy vykovávající svou činnost na území ČR. U každého z hedge fondů bude na základě získaných informací představena struktura fondu, použitá strategie, složení portfolia, výkonnost a rizikovost fondu