Právní otázky poskytování finančních služeb - Lorenc, Jan; Křížek, Tomáš; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce komplexně zpracovává problematiku procesu management buy-out v českém prostředí, a to zejména z hlediska právního a daňového. Přestože je v teorii na proces management buy-outu obecně nahlíženo jako na přeměnu společnosti, je v práci analyzováno, z jakého důvodu tomu tak v České republice nemůže být a současně, jakou podobu tato transakce v českém právním prostředí zpravidla nabývá -- a to formu převodu podniku. Práce současně přináší klady a zápory jednotlivých možností financování management buy-outu a rovněž vysvětluje na konkrétním případě závislost výše finančních nákladů na zajištění celé operace a způsobu financování operace. V práci je rovněž kladen důraz na souslednost jednotlivých kroků při celé transakci, kdy zajištění musí předcházet poskytnutí finančních prostředků, popř. že poskytnutí těchto prostředků musí být přímo navázáno na zřízení zajištění.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses