Analýza spotřeby domácností v ČR Je spotřeba cyklická či proticyklická? - Matějů, Tereza (2013)
Abstrakt Tato práce je zaměřena na analýzu spotřeby domácností v letech 1995 -- 2013 a cílem práce je odhalit vztah mezi spotřebou domácností a hrubým domácím produktem. Pomocí souhrnných dat z Českého statistického úřadu je v této práci ukázáno, že spotřeba domácností je nejpodstatnější složkou výdajů na celkovou spotřebu a následně i hrubého domácího produktu. Spotřeba domácností je zároveň velmi stabilní položkou ve statistice hrubého domácího produktu, která zaznamenává malé výkyvy během sledovaného období. Zároveň objem peněžních prostředků vydaných na spotřebu domácností vykazuje převážně rostoucí charakter.