Analýza spotřeby domácností v ČR Je spotřeba cyklická či proticyklická? - Matějů, Tereza; Kloudová, Dana; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Abstrakt Tato práce je zaměřena na analýzu spotřeby domácností v letech 1995 -- 2013 a cílem práce je odhalit vztah mezi spotřebou domácností a hrubým domácím produktem. Pomocí souhrnných dat z Českého statistického úřadu je v této práci ukázáno, že spotřeba domácností je nejpodstatnější složkou výdajů na celkovou spotřebu a následně i hrubého domácího produktu. Spotřeba domácností je zároveň velmi stabilní položkou ve statistice hrubého domácího produktu, která zaznamenává malé výkyvy během sledovaného období. Zároveň objem peněžních prostředků vydaných na spotřebu domácností vykazuje převážně rostoucí charakter.
Vedoucí práce: Dana Kloudová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses