Obchodní a kulturní specifika Pakistánu - Hošová, Kateřina; Müllerová, Františka, 1948-; Štěrba, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem práce je analýza kulturních a obchodních podmínek v současném Pákistánu a zhodnocení aspektů, v jejichž důsledku došlo k přeměně do současné podoby. Zároveň zahrnuje konkrétní aplikaci kulturních specifik na obchodní vztahy. V první kapitole jsou shrnuty obecné geografické, demografické a ekonomické údaje o Pákistánu. Druhá kapitola se zabývá analýzou kulturních vlastností, což zahrnuje i teorii o národních kulturních dimenzích dle Geerta Hofstedeho. Ve třetí kapitole je hlouběji rozveden vliv kultury na obchodní jednání a pracovní protokol, konkrétněji jsou rozvedeny dílčí body obchodního jednání a chování, které lze od pákistánských partnerů očekávat.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses