Odhad hodnoty společnosti Hollandia Karlovy Vary a.s. - Staňková, Hana (2014)
Cílem této diplomové práce je odhad hodnoty společnosti Hollandia Karlovy Vary, a.s. k datu 31.12.2013. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické práci jsou popsány postupy a metody, které vedou k ocenění firmy. Praktická část obsahuje popis oceňované společnosti, finanční a strategickou analýzu včetně rozboru vnitřního a vnějšího potenciálu, tvorbu finančního plánu a samotné ocenění firmy. K tomu je využita výnosová metoda diskontovaných volných peněžních toků a metoda tržního porovnání vycházející z odvětvových multiplikátorů. Dále je pro srovnání užita i jednoduchá metoda účetní hodnoty.