Obchod s uměním - Kubešová, Andrea (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby obchodu s uměním, se zaměřením na výtvarné umění v České republice. Cílem práce je zhodnotit vývoj trhu s uměním a jeho trendy - elektronické aukce. V první kapitole je celá problematika zasazena do světového kontextu. Ve druhé kapitole je popsán vývoj českého trhu s uměním, legislativní rámec pro konání aukcí v České republice a podpora exportu a importu umění. Třetí kapitola se zaměřuje na formy obchodu s uměním - aukční síně, galerie, veletrhy umění. Závěrečná část práce je věnována popisu rozdílu mezi klasickou a elektronickou aukcí v České republice.