Efektivita koučování v závislosti na vybraných metodách - Bílková, Alžběta (2014)
Koučování patří v současné době k velmi často skloňovaným termínům v organizacích a stále častěji hraje roli i v osobním životě a kariéře mnohých lidí. Diplomová práce se zabývá touto metodou, kterou podrobněji prozkoumává z pohledu samotných koučů. V teoretické části práce popisuje podstatu a různé formy koučování. Praktická část práce popisuje a analyzuje reálné případy z praxe jednotlivých koučů. Dále zkoumá závislost mezi užitými metodami a technikami a úspěšností koučování. Potřebná data a informace pro diplomovou práci byly získány z rozhovorů s vybranými zkušenými profesionálními kouči.