Podnikatelský plán - Hubáčková, Miroslava; Krause, Josef, 1978-; Kouklík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce Podnikatelský plán se týká začínajícího podnikatele, který hodlá provozovat živnost v oblasti výkopových a zemních prací v Moravskoslezském kraji. Současně tento plán slouží jako studie proveditelnosti, zda je vůbec toto podnikání perspektivní. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí -- teoretické a praktické. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy související se založením živnosti, s podnikatelským plánem a jeho částmi a dále je zde charakterizován stavební trh. Praktická část již obsahuje samotný podnikatelský plán, ve kterém je podrobněji popsán záměr začínajícího podnikatele, dále je analyzováno podnikatelovo okolí a sestaven finanční plán. Výsledky práce by měly objasnit, zda je toto podnikání dlouhodobě udržitelné. V případě neúspěchu navrhnout řešení, za jakých podmínek by podnikání bylo úspěšné.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses