Analýza trendů v řízení devizových rezerv centrálních bank - Gluhov, Anastasiya (2014)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu vývoje devizových rezerv centrálních bank. První část této práce vysvětluje nejdůležitější teoretické pojmy, které nezbytné k pochopení tématu práce. Zároveň v této části budou popsány kritéria, podle kterých se určuje optimální úroveň devizových rezerv. V prací bude prodiskutováno o trendu posledních dvaceti let, a to o akumulaci devizových rezerv v některých státech ve světě, kde budou vysvětleny zdroje této akumulace. Následující část podrobněji vysvětli pojetí rezervní měny a rozebere strukturu devizových rezerv podle měny. Empirická část bude věnovaná vývoji objemu devizových rezerv v Izraeli a následně bude zohledněno jejich řízení centrální bankou.