Analýza trendů v řízení devizových rezerv centrálních bank - Gluhov, Anastasiya; Brůna, Karel, 1973-; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu vývoje devizových rezerv centrálních bank. První část této práce vysvětluje nejdůležitější teoretické pojmy, které nezbytné k pochopení tématu práce. Zároveň v této části budou popsány kritéria, podle kterých se určuje optimální úroveň devizových rezerv. V prací bude prodiskutováno o trendu posledních dvaceti let, a to o akumulaci devizových rezerv v některých státech ve světě, kde budou vysvětleny zdroje této akumulace. Následující část podrobněji vysvětli pojetí rezervní měny a rozebere strukturu devizových rezerv podle měny. Empirická část bude věnovaná vývoji objemu devizových rezerv v Izraeli a následně bude zohledněno jejich řízení centrální bankou.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses